Piure de cartofi asezonat cu șofran și nucșoară

Piure de cartofi asezonat cu șofran și nucșoară


In 3 octombrie – căpitanul englez James Cook ajunge în Alaska (1778), iar peste încă un veac şi jumătate Regatul sârbilor, croaţilor şi slovenilor lua denumirea de Regatul Iugoslaviei (1929). Să nu uităm să menţionăm că astăzi este Ziua Unificării (1990) şi Ziua Naţională în Germania (Tag der Deutschen Einheit),

Ingrediente:

400 g cartofi
1 ceapă
1 vârf de cuţit şofran
20 linguri lapte smântânit
2 linguriţe ulei de măsline
1 linguriţă de curry
1 linguriţă nucşoară
sare şi piper

Preparare:

Cartofii se curăţă, apoi se spală şi se pun la fiert în apă sărată cu şofran cam 30 minute. Între timp, se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în ulei încins; se presară curry, sare şi piper.
Cartofii se scot din apă, se scurg bine şi se pisează până ce se obţine o pastă fină care se amestecă cu lapte fiert; se adaugă sosul cu ceapă, sare şi piper, după gust, nucşoară, se înglobează bine şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*