Roşii umplute cu cuşcuş

Roşii umplute cu cuşcuş


18 octombrie – 1860 se sfârșește cel de-al doilea Război al Opiumului, prin convenția de la Peking – denumire provenită din strategia britanică de a legaliza comerțul cu opium în China. În 1922 se înfiinţează “The British Broadcasting Company, Ltd.”, care va fi înlocuită în 1927 de “British Broadcasting Corporation” (BBC). În 1859 se naște Henri Bergson, filozof francez, laurat al Premiului Nobel pentru Literatură. Alexandru Macedonski scrie Noapte de octombrie, iar Vasile Alecsandri – Brumărelul, poezie populară culeasă de autor.

Ingrediente:

180 g carne de vită macră, tăiată
125 ml supă de pui
200 g mozzarella, rasă
2 cepe verzi, tăiate mărunt
8 roşii mici
½ rădăcină ţelină, tocată
2 linguri busuioc proaspăt, tocat sau 1 linguriţă busuioc uscat
8 măsline negre, fără sâmbure, tăiate în două
5 linguri cuşcuş fiert
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul. Într-o tigaie de teflon, se prăjeşte carnea de vită, timp de 3-4 minute. Se adaugă apoi ceapa verde, ţelina, morcovul, busuiocul, măslinele negre, cuşcuşul şi supa de pui. Se presară mozzarella, se amestecă, se asezonează cu sare şi piper, apoi se pune deoparte.
Se taie partea de sus a roşiilor şi se scoate jumătate din miezul lor. Se umplu apoi cu amestecul de legume şi se aşază pe o tavă unsă; se lasă la cuptor timp de 25-30 minute, primele 10 minute cu vasul acoperit.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*