Ruladă de sfeclă

Ruladă de sfeclă


20 octombrie – 1548 – A fost fondat oraşul Nuestra Señora de La Paz, cunoscut mai ales ca La Paz, capitala de astăzi a Boliviei. 1920 – Începe greva generală a proletariatului din România, la care participă cca 400.000 de salariaţi; cuprinde toate ramurile industriei şi transporturilor şi este prima greva politica generală a proletariatului din întreaga Românie (20–28 octombrie). În 1819 se naşte Siyyid `Alí-Muhammad din Shiraz – intitulat mai târziu Bab (poartă), fondatorul persan al credinței Babi – care a condus la fondarea cultul Bahai. În 1935 moare Arthur Henderson – politician scoțian, laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Ingrediente:

1 kg de sfeclă
200 g pionono
300 g brânză queso blanco
300 g maioneză
100 g şuncă fiartă
3 rondele de ananas
compot de ananas

Blat pentru pinono:

6 ouă
6 linguri de făină
6 linguri de zahăr
praf de copt

Preparare:

Se fierbe sfecla, apoi se curăță de coajă şi se prepară un piure fin cu robotul de bucătărie, adăugând puțină sare. Se stoarce în palme, sucul lăsat, uşor sărat, se păstrează. Într-un bol, se omogenizează piureul de sfeclă cu părți egale de maioneză şi brânză queso blanco (1/3 + 1/3 + 1/3), până devine o mixtură omogenă.
Într-un bol mai mare, se face aluatul pinono, preparat prin amestecul ingredientelor destinate lui, şi se toarnă uniform într-o tavă tapetată cu hârtie pentru cuptor. Pe suprafața acestuia se toarnă compoziția din sfeclă cu maioneză amestecată înainte cu puțină zeamă lăsată de sfeclă, prin presarea ei. Se presară bucățele de şuncă fiartă.
Se rulează încet, apoi se dă la cuptor 10 minute. Se scoate, după ce s-a răcit se taie rondele, se pun pe farfurii, garnisite cu rondele de ananas.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*