Rulade de enoki şi bacon

Rulade de enoki şi bacon


21 octombrie – 1520 portughezul Ferdinand Magellan descoperă ceea ce avea să se numească Strâmtoarea lui Magellan, arealul navigabil din sudul statului Chile şi nordul Marii Insule din Țara de Foc, cel mai important pasaj natural dintre Oceanul Pacific şi Oceanul Atlantic, greu navigabil din cauza strâmtorii şi a climatului. În 1600 Ieyasu Tokugawa înfrânge clanurile rivale japoneze, moment care marchează începutul şogunatului Tokugawa – generalul celor 90 de bătălii spunea: ,,Cei puternici în viață sunt cei care înțeleg sensul cuvântului răbdare. Sunt 7 emoții puternice: bucuria, furia, anxietatea, adorația, lăcomia, teama şi ura – cel care nu se lasă pradă lor înseamnă că este un om răbdător. Nu sunt atât de puternic pe cât aş vrea sa fiu, dar cunosc îndelung răbdarea şi o practic mereu.” În 1833 se naşte Alfred Nobel, chimist şi industriaş suedez, inventatorul dinamitei şi fondatorul Premiului Nobel. În 1600 moare Toda Shigemasa, daimyo (mare nume), domnitor feudal aparținând elitei samurailor, în perioada Sengoku.

Ingrediente:

10 felii bacon
130 g ciuperci enoki (tăiate în 20 de bucăţi)
3 fire de praz tăiate pe lungime, apoi bucăți
piper

Preparare:

Se căptuşeşte o tavă cu hârtie de pergament, iar peste ea, se aşază feliile de bacon, la câţiva centimetri distanţă una de alta. Ciupercile se pun deasupra, împreună cu prazul. Se condimentează totul cu piper şi se rulează în feliile de bacon, după care, se fixează cu scobitori.
Rulourile rezultate se dau la cuptorul încins şi se coc 15 minute, până ce baconul se rumeneşte şi devine crocant. În final, se scurg pe şerveţele de hârtie, le se scot scobitorile şi se pot servi.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu ciuperci, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*