Spaghete mediteraneene

Spaghete mediteraneene


26 octombrie – 1802: România: La ora 10:55, cutremur cu o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter; s-a prăbuşit Turnul Colţea din capitală dar şi Biserica Sfântul Nicolae din Piteşti. 1860: A fost inaugurată, în prezenţa lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), Universitatea din Iaşi, cu patru facultăţi: Drept, Filosofie, Ştiinţe şi Teologie. În 1673 se naşte cărturarul Dimitrie Cantemir, scriitor şi om de ştiință român, autor al operei „Divanul sau Gâlceava înţeleptului cu lumea sau Giudeţul sufletului cu trupul”, prima lucrare filozofică românească. În 1957 moare scriitorul grec Nikos Kazantzakis, despre a cărui operă Zorba grecul – NY Times spunea: „O călătorie palpitantă în universul însorit al spiritului omenesc. O capodoperă fără vârstă, asemenea Odiseei.”

Ingrediente:

300 g spaghete
5 linguriţe pesmet
1 linguriţă oregano
1 linguriţă busuioc
3 linguriţe ulei de măsline

Preparare:

Se fierbe apă cu sare, când dă în clocot, se adaugă spaghetele. Se fierb 5 minute al dente, după care se scurg şi se clătesc sub jetul de apă rece. Se scurg iar. Se face un amestec din pesmet, oregano, busuioc şi pastele care deja sunt reci.
Deasupra se toarnă ulei, mai mult sau mai puţin, în funcţie de preferinţe. Aceasta este o salată şi, ca majoritatea salatelor, se serveşte rece.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Pizza şi paste, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*