Sparanghel cu orez

Sparanghel cu orez


27 octombrie – 1878: Banca de economii The Manhattan Savings Bank din New York City a fost jefuită. Suma furată a fost de trei milioane de dolari. Prezumtivul şef al bandei de hoţi, George “Western” Leslie, nu a fost întemniţat, din lipsă de dovezi. 1978: Preşedintele egiptean Anwar Sadat şi premierul israelian Menahem Begin au primit Premiul Nobel pentru Pace pentru acordurile încheiate în Orientul Mijlociu. În 1932 se naşte poeta şi eseista americană Sylvia Plath, care publica romanul autobiografic The Bell Jar sub pseudonimul Victoria Lucas. În 1331 moare istoricul şi geograful arab Abu al-Fida – autor al lucrărilor “Scurtă istorie a omenirii” şi „Geografia”, care cuprind informaţii şi despre Dobrogea acelor vremuri.

Ingrediente:

500 g sparanghel
5 linguri unt
1 ceapă verde
1 ceaşcă orez
1 ceaşcă vin sec
3 ceşti supă
1 ceaşcă brânză parmezan
sare, piper, după gust

Preparare:

Se toacă ceapa, sparanghelul se curăţă, se taie bucăţi şi se opăreşte în apă cu condimente. După 3 minute se scoate cu paletă, se clăteşte cu apă rece şi se scurge pe o sită.
O parte din ulei se pune în tigaie la foc mic, se adaugă ceapa verde tocată şi se căleşte până se înmoaie, apoi se amestecă cu orezul şi se mai lasă 3 minute amestecând mereu să nu se ardă.
Se toarnă vinul. Când acesta este absorbit se adaugă treptat 1-2 ceşti de supă fierbinte. Nu vă opriţi din amestecat. Orezul trebuie să fiarbă încet, pe măsură ce adăugaţi câte puţină supă.
După un sfert de oră se ia de pe foc şi se amestecă cu brânza de preferinţă rasă şi restul de unt. Se condimentează după gust şi se serveşte fierbinte cu sparanghel.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu alcool, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*