Stridii gratinate

Stridii gratinate


19 octombrie – 1813: Armata franceză condusă de Napoleon Bonaparte a fost înfrânta de armatele Rusiei, Prusiei, Austriei şi Suediei în Bătălia de la Leipzig, supranumită Bătălia Naţiunilor. În 1933 Comitetul Olimpic de la Berlin votează introducerea baschetbal-ului în următoarele jocuri olimpice din 1936. 1950 – trupele militare ale Republicii Chineze preiau controlul asupra oraşului Chambdo, din estul Tibetului. În 1960 guvernul SUA plasează Cuba comunistă sub embargo. În 2003 – Maica Tereza este beatificată de către Papa Ioan Paul al II-lea. Pe 19 octombrie 1899 se naşte cel mai important scriitor din Guatemala – Miguel Angel Asturias – care câştigă Premiul Nobel pentru Literatură – “pentru creaţia lui literară plină de viaţă, adânc înrădăcinată în modul de viaţă şi tradiţiile indigenilor din America Latină.”

Ingrediente:

24 stridii proaspete
6 felii bacon, fierte şi tocate mărunt
100 g brânză Swiss, rasă
80 ml smântână
4 linguri pesmet
2 linguri de unt
¼ linguriţă nucşoară
¼ linguriţă sare
¼ linguriţă piper

Preparare:

Se curăţă stridiile, se desfac în 2 şi se aşază într-un vas pentru cuptor; peste ele se presară sare, piper şi nucşoară, apoi baconul mărunţit şi brânza rasă; la final se adaugă smântâna deasupra, apoi pesmetul şi puţin unt; se pune vasul la cuptorul încins şi se lasă 20 minute.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Fructe de mare, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*