Tarte cu legume de vară

Tarte cu legume de vară


2 octombrie a fost ziua de naştere a lui Ciprian Porumbescu (1853-1883) şi a solistului Dan Spătaru (1939-2004), dar şi Ziua Naţională şi aniversarea proclamării independenţei Guineii (1958). Credincioşii creştin-ortodocşi îl pomenesc astăzi pe Sfântul sfinţit Mucenic Ciprian vrăjitorul.

Ingrediente:

2 ardei grași, roşii
2 dovlecei
2 roşii mari
1 ceapă albă
2 căţei de usturoi
3 ouă
800 g făină cernută
200 ml lapte pe jumătate smântânit
40 g brânză emmenthal, rasă
Pătrunjel pentru garnisit
sare şi piper

Preparare:

Se fierb ardeii puţin, apoi se decojesc şi se lasă deoparte. Se spală dovleceii, roşiile şi cepele, după care se taie bucăţi de aceeaşi mărime; se pun împreună cu ardeii într-un vas pentru cuptor.
Într-un alt vas se amestecă ouăle, laptele, brânza rasă, făina, sarea, piperul, pătrunjelul şi usturoiul pisat; această compoziţie se toarnă peste legume şi se lasă totul la cuptor timp de 40 minute. Se scoate şi se serveşte caldă sau rece, după preferinţe.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Reţeta zilei, Tarte.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*