Vinete umplute, la cuptor

Vinete umplute, la cuptor


12 octombrie – 1492 Cristofor Columb credea ca a atins Asia de Sud, ajungând de fapt pe insulele Bahamas, în Caraibe. În 1692, o scrisoare de la guvernatorul Massachussetts, William Phips, pune capăt procesului vrăjitoarelor din Salem. 1822 – data la care Petru I al Braziliei este proclamat împărat. În 1987 Oscar Arias Sanchez – președintele Costăi Rica câștigă Premiul Nobel pentru Pace – pentru eforturile sale pentru pace în America Centrală. În 1935 se naște tenorul italian Luciano Pavarotti, iar în 1924 moare Anatole France, autor francez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1921.

Ingrediente:
6-8 vinete mici
1 ceașcă orez
3 ardei capia
2 cepe mari
2 roșii mari
2 lingurițe capere
1 lingură stafide
Sare, piper

Preparare:
Se taie capătul cu codița sub formă de capac la fiecare vânătă. Ceapa, ardeii, roșiile se toacă mărunt. Orezul de spală de amidon. Se călește ceapa împreună cu ardeii și orezul. După 6-7 minute se incorporează caperele, stafidele și roșiile, se sărează, piperează după gust. Vinetele se scobesc în interior, opțional, conținutul se poate căli împreună cu celelalte legume. Fiecare vânătă se umple cu compoziția din tigaie, într-un vas termorezistent se așază vinetele în picioare, una lângă alta. Dacă rămâne din compoziția pentru umplutură se adaugă în spațiile goale din vas. Se toarnă puțină apă și se dă la cuptor – 20 de minute cu folie, 20 de minute fără.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*