Brioşe

Brioşe


30 noiembrie – 1224: Regele Ungariei Andrei al II-lea întăreşte privilegiul dat de înaintaşul său Geza al II-lea populaţiei săseşti din Transilvania. Acest act, azi pierdut, este cunoscut sub numele de Andreanum. Regiunea colonizată de aceştia, cuprinsă între Oraştie şi Baraolt, inclusiv ţinutul locuit de secui, se organizează ca un teritoriu autonom cu numeroase privilegii, în schimbul unor obligaţii financiare şi militare faţă de regele ungar; cu acest prilej li s-a asigurat dreptul de a folosi, liberi de orice obligaţie, “pădurea românilor şi a pecenegilor”
1858: Americanul John Landis Mason a patentat borcanul cu ghivent, cunoscut sub numele de “Borcanul Mason”, În 1874 se naşte Winston Churchill, prim-ministru al Marii Britanii în perioada 1940-1945 şi 1951-1955, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 1953. Este ziua Sfântului Apostol Andrei în calendarul otodox, cel care a creştinat România.

Ingrediente:

4 ouă
1 pahar cu zahăr
1 ½ pahar cu untdelemn
2 ½ pahare cu făină
Coaja de la 1 lămâie
1 vârf cuţit bicarbonat

Preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă uleiul puţin câte puţin, apoi făina cu bicarbonatul şi albuşurile spumă. Coca se pune în forme mici de tarte, care se ung cu unt, se coc la foc potrivit. Se pudrează cu zahăr.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*