Chiftele de vinete şi dovlecei

Chiftele de vinete şi dovlecei


19 noiembrie – În 1377 are loc prima atestare documentară a Castelului Bran, prin actul emis de Ludovic I de Anjou (1342 – 1382), prin care braşovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea “cu munca şi cheltuiala lor proprie”. În 1979: Începe Congresul al XII-lea al PCR, la care Constantin Pîrvulescu, unul din fondatorii partidului, a protestat în plen faţă de cultul personalitaţii creat în jurul familiei Ceauşescu. Drept urmare, în aceeaşi noapte, Pârvulescu a fost evacuat din casa în care locuia. Se naște în 1912 George Emil Palade, biochimist român- american (premiul Nobel pentru medicină 1974) (d. 2008). Iar în 1947 moare Emil Racoviţă, biolog, creatorul biospeologiei ca ştiinţă, membru titular şi preşedinte al Academiei Române (n. 1868). În România, este Ziua Cercetătorului și proiectantului.

Ingrediente:

3 vinete
2 dovlecei
1 ceapă albă
200 ml ulei
100 g brânză, sfărâmată
2 ouă
2 linguri făină
sare şi piper

Preparare:

Se curăţă vinetele de coajă, se pun într-o oală cu apă şi se fierb, apoi se taie rondele; dovleceii se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se trec prin maşina de tocat, la fel şi vinetele.
Se toacă ceapa mărunt, se combină cu vinetele şi dovlecelul trecute prin maşină, se presară brânza, făina, ouăle, omogenizând foarte bine compoziţia. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se modelează chiftele mici, de mărimea unei nuci, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*