Ciuperci murate

Ciuperci murate


10 noiembrie – în 1793 se naşte naturalistul, botanistul şi profesorul Jared Kirtland, responsabil pentru dezvoltarea a 26 soiuri de cireşe şi 6 soiuri de pere. În 1683 moare Robert Morison, botanistul scoţian prin a cărui muncă s-au pus bazele unui sistem modern de clasificare a plantelor. Este Ziua Internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare, organizată sub egida UNESCO, România sărbătoreşte Ziua Artileriei.

Ingrediente:

2 kg ciuperci
3 kg ceapă
3-4 foi dafin
20 g seminţe de muştar
100 g ulei
300 ml oţet
Sare

Preparare:

Se aleg ciupercile, se curăţă, li se taie codiţele şi se fierb 8 minute în apă clocotită. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Se încălzeşte uleiul, se adaugă ciupercile şi se înăbuşă sub capac 2-3 minute. Ceapa se taie felii şi se pune la fiert cu foile de dafin, seminţele de muştar, sarea şi oţetul diluat cu apă, se lasă să fiarbă 10 minute, se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se strecoară ceapa. Se aşază într-un borcan un strat de ceapă, urmat de un rînd de ciuperci şi se continuă aşa până se epuizează întreaga cantitate de ciuperci şi ceapă. Deasupra se toarnă oţetul amestecat cu apă în care au fiert ciupercile precum şi restul de ulei. Se leagă borcanul şi se dă la rece timp de 3 zile ca să se mureze.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Murături şi conserve, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*