Ciuperci pane

Ciuperci pane


12 noiembrie – 1857: S-au introdus în Moldova timbrele poştale, imprimate cu un cap de bour, vechea stemă a Moldovei, astăzi unele dintre cele mai valoroase mărci poştale din lume. 1884: La Timişoara s-a introdus, pentru prima oara în Europa, iluminatul electric al străzilor. 1959: S-a deschis, la Belgrad, prima expoziţie industrială românească din perioada postbelică, organizată de Camera de Comerţ a României. În 1862 se naşte Vasile Goldiş, membru de onoare al Academiei Romîne.

Ingrediente:

500 g ciuperci – champignon
200 g făină albă
100 g fulgi de porumb
1 vârf cuţit praf de copt
300 g pesmet
200 ml apă
sare, după gust

Preparare:

Într-un bol mare se mixează făina, fulgii de porumb, praful de copt şi sarea, se toarnă apa şi se amestecă până devine o pastă omogenă, densă. Ciupercile, curăţate, cu codiţe (li se taie doar capetele) se scufundă rând pe rând în pasta. Apoi se dau prin pesmet şi se prăjesc în tigaie, la foc iute, până devin aurii. Se scurg de surplusul de ulei pe şerveţele de hârtie.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*