Conopidă cu ciuperci la cuptor

Conopidă cu ciuperci la cuptor


9 noiembrie – în 1906, Theodore Roosevelt este primul preşedinte care intreprinde o călătorie în afara graniţelor, pentru inspectarea progresului Canalului Panama, ce uneşte Marea Caraibelor de oceanul Pacific, conceptul creării acestui canal se regăseşte în secolul 16. În 1961, România devine membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, organizaţie ce implementează programul Dreptul la mâncare. În 1801 se naşte inventatorul laptelui condensat, Gail Borden. Este Ziua Internaţională de luptă împotriva rasismului şi antisemitismului.

Ingrediente:

1 kg conopidă
200 g ciuperci
100 g unt
60 g făină
450 ml lapte
3 ouă
300 g roşii
100 g caşcaval
Sare

Preparare:

Conopida se desface în bucheţele, se îndepărtează frunzele, se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge şi se aşază într-un vas de cuptor, uns cu unt. Ciupercile se opăresc, se taie julien şi se călesc în puţin unt. Se prepară un sos alb din 50 f unt, 60 g făină şi lapte, se lasă să se răcească, se adaugă gălbenuşurile, sare, 50 g caşcaval şi ciupercile. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cubuleţe şi se aşază peste conopidă. Se toarnă deasupra sosul de ciuperci, se presară restul de caşcaval şi se pune untul rămas, tăiat bucăţele. Se dă vasul la cuptor să se gratineze.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ciuperci, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*