File de somon, cu miso şi susan

File de somon, cu miso şi susan


15 noiembrie – în America este Ziua Naţională a curăţirii frigiderelor şi congelatoarelor. 1924: Apare, la Bucureşti, revista săptămânală “Mişcarea literară” (până la 17 octombrie 1925), condusă de Liviu Rebreanu. 1987: La Braşov au avut loc manifestaţiile spontane ale muncitorilor de la uzinele “Roman” împotriva regimului ceauşist, manifestaţii la care s-a alăturat o mare parte din populaţia oraşului. În 1967 moare Elmer McCollum, chimistul care a descoperit vitaminele A, B şi D. Pe 15 noiembrie, duminică, începe Postul Crăciunului şi este Dezlegare la Peşte.

Ingrediente:

4 fileuri de somon
2 linguri pastă miso japonez (din soia)
1 ½ linguriţă mirin
1 ½ linguriţă zahăr brun
2 linguri oţet de orez
2 linguri seminţe de susan prăjite
2 fire ceapă verde

Preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul, între timp se spală peştele şi se pune pe prosop de hârtie, apoi în tava termorezistentă, tapetată cu hârtie de copt şi unsă în prealabil cu ulei. Fiecare file de somon se crestează deasupra uşor, cu un cuţit, 2-3 tăieturi, se dă la cuptor 5 minute. Într-un bol se omogenizează pasta miso cu mirin, zahărul brun şi oţetul de orez până devine ca o glazură şi se toarnă peşte bucăţile de peşte. Se reintroduce în cuptor pentru încă 5 minute. Când se scoate, se presară seminţe de susan prăjite şi ceapă verde tăiată mărunt. Se serveşte lângă orez.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*