Frigărui de miel

Frigărui de miel


20 noiembrie – În 1852 începe construcţia clădirii Şcolii Centrale din Bucureşti, care se va numi “Pensionatul Domnesc de fete”. Din 1890, şcoala funcţionează în localul construit de arhitectul Ion Mincu, lângă Grădina Icoanei; după 1948 şi până în 1993 instituţia se va numi “Liceul Zoia Kosmodemianskaia”. În 1922 are loc Conferinţa internaţională de la Lausanne, în problema strâmtorilor Bosfor şi Dardanele. Se discută şi semnează tratatul de pace cu Turcia, care recunoştea drepturile României asupra insulei Ada-Kaleh. Insula nu mai există, fiind inundată la construirea barajului Porţile de Fier. În 1923 se naște Nadine Gordimer, romancier sud-african laureat al Premiului Nobel pentru literatură pe anul 1992, iar în 1964 moare Sabin Manuilă, statistician, medic, demograf, membru fondator al Academiei de Medicină. A emigrat în SUA după cel de-al doilea război mondial (n. 1894). Este Ziua Industrializării Africii.

Ingrediente:

800 g pulpă de miel
zeama de la 1 lămâie
iaurt
migdale măcinate
sare şi piper

Preparare:

Se taie carnea bucăţi mici, în formă de cuburi, se asezonează cu zeamă de lămâie, sare şi piper, apoi se lasă la macerat timp de 2 ore. Se aranjează pe frigărui şi se rumenesc pe grătarul fierbinte, se aşază pe farfurii şi se garnisesc cu migdale măcinate şi iaurt.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*