Guacamole cu ardei şi chipsuri de cartofi

Guacamole cu ardei şi chipsuri de cartofi


14 noiembrie – în 1865 se naşte Prosper Montagne, unul dintre cei mai renumiţi maeştri culinari, el este cel care a creat Larousse Gastronomique, în 1938, o enciclopedie a gastronomiei franceze. 1497: S-a terminat zidirea Bisericii “Înălţarea Domnului” de la Mănăstirea Neamţ, monument ce defineşte stilul moldovenesc în arhitectura religioasă, stil constituit în epoca lui Ştefan cel Mare. Este Ziua Naţională a Guacamole în Mexic precum şi Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului.

Ingrediente:

5 avocado
100 g coriandru proaspăt, tocat
1 ceapă albă, tocată
2 linguri pastă de usturoi
1 ardei iute, tăiat fin
1 linguriţă oregano uscat
sucul de la 1 limă
sare după gust

Preparare:

Se decojesc avocado şi se pun într-un mojar mare, deasupra se toarnă sucul de limă pentru a evita oxidarea. Se incorporează celelalte ingrediente şi se pisează până devine pastă, nu foarte fină. Se serveşte cu chipsuri de cartofi.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria mexicană, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*