Mâncare de miel cu scorțișoară și cuișoare

Mâncare de miel cu scorțișoară și cuișoare


1 noiembrie – 1993: A luat fiinţă Uniunea Europeană, în urma Tratatului de la Maastricht. 1512: Opera lui Michelangelo de pe plafonul Capelei Sixtine a fost aratată pentru prima dată publicului. În 1823 se naște Lascăr Catargiu, om politic român, prim-ministru al Principatelor Unite. În 1972 moare Ezra Pound, poet american, fondatorul imagismului. Este Ziua Internațională a Vegetarianismului precum și Ziua Națională a Algeriei.

Ingrediente:

450 g miel
500 ml apă
1 linguriţă oţet
100 ml vin
1 lingură făină
1 lingură suc de roşii
un vârf de cuţit scorţişoară
2 cuişoare
50 g mentă verde tocată
1 frunză dafin
50 g pătrunjel verde tocat
sare, piper

Preparare:

Se pune carnea într-o marinată preparată din apă, oţet, vin, piper, mentă, pătrunjel, mentă, sare şi piper, după gust. După 3 ore, carnea se scoate pe un fund de lemn, se taie cuburi mici, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei încins.
Se condimentează cu sare şi piper, dacă mai este nevoie, după care se adaugă sucul de roşii, scorţişoara, cuişoarele şi 500 ml apă.
Se fierbe totul până ce sosul se îngroaşă, apoi se ia de pe foc şi se serveşte cu garnitură de cartofi şi pătrunjel verde tocat deasupra.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*