Peşte umplut

Peşte umplut


16 noiembrie – 1881 – La Bucureşti a fost înfiinţată Facultatea de Teologie Ortodoxă, 1979 – S-a dat în folosinţă, experimental, primul tronson al magistralei 1 a metroului bucurestean între staţiile “Timpuri Noi” şi “Semănătoarea”, 2004 – este lansat Radio3Net, actualul Radio Pittiş, (post al Societăţii Române de Radiodifuziune, continuator la postului Radio România Tineret), primul radio ce emite numai pe internet (şi unul din primele din lume) – emite pentru prima oară. În 1903 se naște Dumitru Stăniloae, teolog, scriitor român, membru de onoare al Academiei Române (d. 1993), iar în 1852 moare Nicolae Bălcescu, istoric de renume, cel mai de seamă reprezentant al mişcării paşoptiste române, editor al revistei “Magazin istoric pentru Dacia” (“Românii supt Mihai Voievod Viteazul”, “Puterea armata şi arta militară la români”) (n. 1819). Este Ziua Internațională pentru Toleranță.

Ingrediente:

1 ştiucă (de 1 kg)
100 g unt
2 ouă
2 cartofi
3 ciuperci
1 morcov
1 ceapă albă
3 linguri făină
sare şi piper

Preparare:

Se curăţă peştele de solzi, se spală şi se taie capul; se desprinde pielea, dinspre gât spre coadă, astfel încât să rămână intactă. Carnea, curăţată de oase, se toacă mărunt şi se combină cu gălbenuşurile de ou, sare şi piper. Ciupercile se taie mărunt, se înăbuşă puţin şi se incorporează în sosul de peşte.
Pielea de peşte se umple cu această compoziţie şi se coase cu grijă capul, după care se aşază într-o cratiţă. Se curăţă cartofii, se taie bucăţi şi se aranjează lângă peşte; se procedează la fel cu morcovul şi ceapa, se acoperă totul cu apă şi se lasă la fiert, la foc mic.
Se scoate peştele pe un platou şi se serveşte cu legumele fierte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu ouă, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*