Pilaf cu file de peşte prăjit

Pilaf cu file de peşte prăjit


17 noiembrie – În 1869 este inaugurat Canalul Suez, după 10 ani de construcţie, cale navigabilă ce traversează istmul Suez, unind Marea Mediterană cu Marea Roşie, în 1872 este înfiinţată Academia Navală Mircea cel Bătrân, din Constanţa. Se naște în 1742 regizorul american de film – Martin Scorsese, unul dintre filmele sale fiind Ultima ispita a lui Iisus (1988). În 1944 moare poeta română Magda Isanos. Din 1977 această zi este considerată Ziua Internațională fără fumat.

Ingrediente:

4 fileuri de peşte
300 g orez fiert
30 g seminţe de pin
30 ml suc de lămâie
100 ml ulei
60 g făină albă
60 ml lapte
12 roşii, tăiate felii
12 cepe, tăiate julien
pătrunjel verde, tocat
iaurt, pentru garnisit
sare şi piper, după gust

Preparare:

Fileurile de peşte se asezonează cu suc de lămâie, sare şi piper, apoi se înmoaie în lapte, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Pilaful de orez se distribuie pe 4 farfurii, deasupra se aranjează câte un fileu de peşte prăjit. Feliile de roşii şi ceapă se sotează în ulei fierbinte, apoi se scurg şi se aşază peste peşte, se presară seminţe de pin şi pătrunjel şi se serveşte cu iaurt.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Orez, Peşte, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*