Polenta cu porumb şi parmezan

Polenta cu porumb şi parmezan


11 noiembrie – se încheie în a 11-a oră, în ziua de 11, a lunii a 11-a Primul Război Mondial, în 1918, în fiecare an încheierea războiului este onorată printr-un moment de reculegere. În 1926 se inaugurează US Route 66. În 1970 a intrat în vigoare Convenţia ONU asupra imprescriptibilităţii crimelor de război şi a crimelor contra umanităţii. Se naşte în 1493 Paracelsus, alchimist şi medic elveţian, cel mai cunoscut reprezentant al iatrochimiei. Cu puţin timp înainte de Marea Schismă, moare în 1028 Împăratul Constantin al VIII-lea, al Imperiului Bizantin. Este ziua oamenilor singuri în China.

Ingrediente:

2 roşii decojite
50 ml ulei de măsline
700 ml apă
150 ml smântână dulce
2 linguri unt nesărat
200 g mălai
200 g boabe de porumb
pătrunjel proaspăt, tocat
cimbru proaspăt, tocat
busuioc proaspăt, tocat
170 g parmezan ras
4 frunze de busuioc pentru garnisit

Preparare:

Roşiile se decojesc şi se taie cuburi apoi se amestecă cu ulei, se pisează, se sărează şi se lasă deoparte. Într-un vas mare se combină apa cu smântâna dulce la foc mediu-iute, se adaugă untul şi sare, apoi se toarnă în ploaie mălaiul, se amestecă pe foc să nu se facă cocoloaşe, până devine o pastă cremoasă, cca 15 minute. Se toarnă boabele de porumb, ierburile şi parmezanul. Se serveşte caldă, garnisită cu pastă de roşii şi frunze de busuioc.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*