Rulouri de varză, cu orz şi ciuperci

Rulouri de varză, cu orz şi ciuperci


27 noiembrie – în 1095 Papa Urban II declară la Conciliul de la Clermont, din Franța, Prima Cruciadă, prima expediție militară a Creștinilor din Europa pentru recâștigarea Tărâmului Sfânt, luat de musulmani, și care a rezultat prin capturarea Ierusalimului, în 1099. În 1912, Spania declară protectorat asupra nordului Marocului. În 2004, Papa Ioan Paul al-II-lea predă rămășițele Sfântului Ioan Gură de Aur, Bisericii Ortodoxe de Est. În 1701 se naște Anders Celsius, astronom și fizician suedez, este cel care fabrică termometrul cu mercur, pe scara centesimală de temperaturi, unde punctul 0 marchează punctul de îngheț al apei, iar 100 punctul de fierbere al apei. În 1940 moare asasinat Nicolae Iorga, scriitor, politician român, memorialist și ministru.

Ingrediente:

1 ţelină tăiată felii subțiri
5 linguriţe busuioc verde, tocat
3 linguriţe oţet de orez
1 linguriţă oregano
1 ceaşcă ceapă roşie, tocată
1 ceaşcă ciuperci tocate
3 căţei de usturoi pisat
5 linguriţe supă de pui
3 ceşti orz fiert
1 ceaşcă roşii felii
5 linguriţe pesmet
5 linguriţe sos de soia
un vârf de cuţit piper
sare, după gust
1 lingură pătrunjel tocat
10 frunze de varză

Preparare:

Se fierbe orzul. Se pune ulei în tigaie, se încinge, se adaugă ţelina şi o parte din ceapă apoi călesc 10 minute la foc mic. Se adaugă roşiile şi se condimentează cu busuioc, oţet şi oregano. Se acoperă şi se fierbe un sfert de oră, după care sosul se lasă deoparte să se răcească.
Restul de ceapă se căleşte cu ciupercile tăiate felii şi usturoiul zdrobit. Când se înmoaie se adaugă supa şi se fierb 5 minute cu capac amestecând mereu. Se încorporează orzul, roşiile, pesmetul şi sosul de soia. Se asezonează cu pătrunjel, curry şi piper.
Frunzele de varză se opăresc 3 minute în apă fierbinte cu puţină sare şi piper, apoi se scurg şi se umplu fiecare cu puţin din mixtura obţinută mai devreme. Rulourile obţinute se pun pe o tavă unsă. Deasupra se toarnă o parte din sosul de roşii, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se coc o jumătate de oră în cuptorul încins. Se servesc fierbinţi cu restul de sos.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*