Salată de cartofi cu fasole verde

Salată de cartofi cu fasole verde


28 noiembrie – adică Veintiocho de Noviembre – este orașul din sud-vestul provinciel Santa Cruz, din Argentina, fondat în 1959, la a doua aniversară a adoptării Constituției. În 1912 Albania își declară independența față de Imperiul Otoman, iar în 1944 este eliberată de către partizanii albanezi. În 1991 Oseția de Sud își declară independența față de Georgia. În 1820 se naște F. Engels, filozof politic german, ideolog, cel care crea în 1848 împreună cu K. Marx Manifestul Partidului Comunist. În 1852 moare Nicolae Bălcescu, istoric, scriitor și revoluționar român, menționat în Însemnări despre români, de Karl Marx.

Ingrediente:

1 ceapă albă, tăiată rondele
1 ardei tăiat felii
1 ceaşcă ţelină tocată
500 g cartofi noi
500 g fasole verde tăiată mărunt
5 linguriţe pătrunjel tocat
5 linguriţe ulei de măsline
5 linguriţe oţet
un vârf de cuţit oregano
un vârf de cuţit sare
un vârf de cuţit piper

Preparare:

Se fierb cartofii un sfert de oră cu sare până sunt aproape moi. Se adaugă fasolea verde şi se lasă să fiarbă la un loc până ce ambele ingrediente sunt gata. Se lasă să se răcească şi se scurg.
Cartofii se taie cuburi, iar fasolea se rupe în bucăţi de 2-3 cm şi care se amestecă cu cartofii. Se adaugă ceapa şi ardeiul tocat, ţelina şi pătrunjelul. Separat, se face un sos din sare, ulei, oţet, oregano şi piper. Se toarnă peste legume şi se amestecă uşor să nu se strivească. Se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*