Sendviș cu brânză Swiss

Sendviș cu brânză Swiss


8 noiembrie – 794: Capitala imperială japoneză este stabilită la Kyoto (numit initial Heiankyo – “Capitala păcii şi liniştii”). Din anul 1868, Japonia îşi va muta capitala la Tokio. În 1885 s-a fondat Partidul Liberal-Democrat condus de Dimitrie C. Brătianu, unind în rândurile sale pe toţi cei nemulţumiţi de guvernarea liberal a lui I.C. Brătianu, inclusiv pe Mihail Kogălniceanu şi grupul liberalilor moldoveni grupaţi în jurul acestuia. A funcţionat până la 24 martie 1890, când s-a unificat cu Partidul Naţional Liberal. În 1908 se naşte Martha Gellhorn, ziaristă, prima femeie corespondent de război, a fost a treia soţie a lui Ernest Hemingway. În 1978 moare Norman Percevel Rockwell, desenator, ilustrator şi pictor american. În calendarul ortodox şi greco-catolic azi se serbează Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

Ingrediente:

2 felii pâine albă de casă
2 felii de brânză Swiss
câteva bucăţi carne de pui prăjit
1 lingură de unt
1 linguriţă arpagic proaspăt tocat
½ linguriţă sos Tabasco

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
Se ung feliile de pâine cu puţin unt, pe o singură parte, apoi se pune un strat de brânză pe aceeaşi parte. Pe una dintre felii se aşază o felie carne de pui, se presară arpagic tocat şi sos Tabasco. Se presează cealaltă felie de pâine, cu încă o felie de brânză la mijloc, astfel încât se formează un sendviș şi se stropeşte cu mai mult unt topit, pe ambele părţi. Se procedează la fel dacă se doresc mai multe sandvișuri. Se pun la cuptor pentru 10 minute, pănă ce pâinea capătă un aspect auriu, se întorc pe cealaltă parte şi se mai lasă vreo 5 minute. Sendvișurile se servesc calde.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu carne, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*