Sos cu curry

Sos cu curry


7 noiembrie – 1480: Prima menţiune documentară a “sulgerului” în Ţara Românească: denumire dată dregătorului din Ţara Românească şi Moldova în secolul al XV-lea, care avea ca sarcină aprovizionarea curţii domneşti cu carne, lumânări şi alte provizii
1801: Alessandro Volta prezintă prima baterie electrică. În 1867 se naşte Marie Curie, chimist şi fizician, laureată a Premiului Nobel pentru Fizică în 1903 şi Chimie în 1911. În 1962 moare Eleanor Roosevelt, prima doamnă a SUA (n. 1884). În Rusia se sărbătoreşte Ziua consensului şi a reconcilierii.

Ingrediente:

2 ceşti unt topit
5 linguri usturoi zdrobit
4 linguri ghimbir zdrobit
2 ceşti ceapă tocată fin
6 linguri pastă de roşii
500 g roşii tocate
3 linguriţe sare
2 linguri zahăr

Mirodenii:

4 linguri curry
2 linguri boia
1 lingură turmeric
1 lingură mentă

Preparare:

Se face o pastă din roşii, puţină apă şi pasta de roşii, se adaugă zahăr şi sare după gust. Se fierbe aproximativ 45 de minute de minute la foc mic, cu capac.
Se amestecă mirodeniile cu apă şi se obţine o pastă destul consistentă.
Se încing 6 linguri de ulei. Se prăjeşte pasta de usturoi, se adaugă ghimbirul, 5 linguri de ulei şi amestecul de mirodenii. Se adaugă ceapa şi restul de ulei şi se prăjeşte, amestecând 10 minute.
Se toarnă peste sosul de roşii obţinut mai înainte şi se fierbe totul cu puţină apă, dacă este nevoie. Sosul obţinut este suficient pentru 10 întrebuinţări. La el, se pot adăuga alte condimente, în funcţie de nevoi şi preferinţe, fiind o bază ideală pentru realizarea altor sosuri cu specific indian.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Sosuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*