Supă de roşii cu ceapă

Supă de roşii cu ceapă


2 noiembrie – 1721 Petru cel Mare se autoproclama Ţar al Rusiei. În 1784 a izbucnit marea Răscoală Ţărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloşca şi Crişan împotriva constrângerilor feudale la care erau supuşi iobagii. În 1914 Rusia declară război Imperiului Otoman. În 1983, preşedintele Ronald Reagan semnează legea care instituie data la care se comemorează an de an, moartea lui Martin Luther King. Tot în America, un an mai târziu pedeapsa capitală este aplicată primei femei, Velma Barfield, prin injecţia letală. În 1991, Bartolomeu I, devine cel de-al 270-lea patriarh ecumenic al Patriarhiei din Constantinopol. În 1082 se naşte Song Huizong, împărat chinez, pictor şi caligraf, care a înfiinţat un loc pentru pictorii de top ai vremii – Han Lin – casa imperială de pictură. În 1950 moare dramaturgul G. Bernard Shaw, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. 2 noiembrie este Ziua Morţilor în Mexic şi în America Latină. La catolici şi anglicani este Ziua Sufletelor.

Ingrediente:

un vârf de cuţit piper
3 linguriţe mărar
un vârf de cuţit boia
5 căni suc de roşii
un vârf de cuţit seminţe de ţelină
un vârf de cuţit sare
câteva linguri margarină
5 cepe
3 căţei de usturoi

Preparare:

Se taie ceapa rondele, se curăţă şi se zdrobeşte usturoiul, se toacă mărarul. Se încinge ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa până se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul. Se mai lasă câteva minute la foc mic până începe să se rumenească.
Se adaugă sucul de roşii, seminţele de ţelină şi boia iute. Se dă totul în clocot, apoi se reduce focul şi se fierbe cu capac un sfert de oră, amestecând mereu.
Spre sfârşit, se adaugă condimente, sare şi piper, după gust şi se presară mărar tocat. Se serveşte fierbinte. Se poate asezona cu smântână.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*