Varză umplută cu cartofi, de post

Varză umplută cu cartofi, de post


25 noiembrie – ziua dezastrelor naturale, în 1667 – un cutremur stâncos în Caucazi cu 80,000 victime, în 1703 – Marea Furtună din sudul Marii Britanii – cu 9,000 de victime, în 1833 un cutremur submarin din Ile Sumatra, ce a provocat un tsunami de mari proporții în coasta indoneziană, în 1839 – un ciclon în India, în orașul port Coringa, ce a distrus o flota de 20,000 de vase împreună cu mii de oameni. În 1867 –În 1950 Furtuna de zăpadă a secolului paralizează nord-estul SUA. În 1835 se năștea Andrew Carnegie, industriaș, antreprenor și filantrop scoțian, stabilit în SUA, în onoarea sa a fost creat Carnegie Hall din New York. În 1978 moare Elaine Esposito, femeia care a stat cel mai mult în starea de comă, adică 37 de ani și 111 zile în comă, în urma unei anestezii. Este Ziua Internațională împotriva Violenței asupra femeilor.

Ingrediente:

1 varză albă
2 kg cartofi
3 cepe albe
½ ceaşcă orez fiert
1 linguriţă mărar
supă
un vârf de cuţit piper
1 conservă roşii, cu suc
1 măr, decojit, feliat
un vârf de cuţit ghimbir măcinat

Preparare:

Roşiile din conservă se călesc, mărul se curăţă şi se taie felii, iar varza se opăreşte şi se desface de frunze. Fiecare frunză se curăţă apoi de cotor.
Cartofii se curăţă de coajă se fierb şi se amestecă cu ceapa tocată și 2-3 frunze de varză tocată, opărită în prealabil. Se condimentează cu mărar, sare şi piper. Se adaugă orezul.
Compoziția obţinută se foloseşte pentru a umple frunzele de varză. Se rulează fiecare frunză umplută strâns şi se fixează cu scobitori.
Pe o tavă unsă de aşază un pat din varză tocată, restul de ceapă, roşiile, feliile de măr şi ghimbirul. Deasupra se aşază rulourile, puţină supă de legume şi se coc la foc mic 1 oră sau până scade supa.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*