Aspic de ou cu legume

Aspic de ou cu legume


14 decembrie – Prinţesa Maria Stuart devine regina Maria I a Scoţiei în 1542, în 1888 Hariclea Darclée debutează pe scena Operei Mari din Paris cu rolul “Margareta” din opera “Faust”, Anul 1900 este cel în care fizicianul Max Planck face publică noua sa teorie despre natura energiei – teoria cuantelor – care va sta la baza fizicii moderne. În 1918 se naște Radu Beligan, actor român de teatru şi film, membru de onoare al Academiei Române, iar în 1799 moare George Washington, primul preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Azi este Ziua Maimuței.

Aspic de ou cu legume

Ingrediente:

500 g supă de pasăre
7 foi de gelatină
1 ou fiert
diverse legume tăiate cuburi: broccoli, conopidă, morcov, ardei, porumb

Preparare:

Gelatina se pune la înmuiat în apă rece. Se încălzeşte supa de păsăre, să dea un clocot, şi se combină cu gelatina moale. Pe fundul unei tăvi se toarnă puţină gelatină şi se lasă să se răcească; se garniseşte cu oul fiert tăiat în 4 şi cu diverse legume fierte în prealabil.
Deasupra se toarnă restul de gelatină şi să dă tava la rece. Când e destul de fermă, compoziţia se scoate din tavă, se aşază pe un platou şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*