Băutură din portocale şi lămâi

Băutură din portocale şi lămâi


4 decembrie – 1864: Domnitorul Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) a promulgat Codul Penal, alcătuit după modelul Codului Penal francez şi al Codului Penal prusac, având la bază şi unele legi penale autohtone
1888: A apărut la Bucureşti Fântâna Blanduziei, foaie literară, politică şi săptămânală sub direcţia lui Mihai Eminescu. Motto–ul revistei este versul eminescian “Unde vei găsi cuvântul ce exprimă adevărul”. 1996: A fost inaugurată filiala din România a companiei Microsoft. Se naşte în 1908: Alfred Day Hershey, biolog, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină (d. 1997), iar 1131 moare Omar Khayyam, poet persan, cunoscut mai ales pentru catrenele sale: “Rubayyatele lui Omar Khayyam”; a fost şi un filozof, matematician şi astronom celebru care a contribuit la reforma calendarului musulman.

Ingrediente:

1 kg zahăr
12 portocale mici
4 lămâi mari

Preparare:

Lămâile se rad de coaja galbenă, iar pieliţa albă se curăţă. Portocalele se curăţă ce coajă, se taie cubuleţe, care se pun într-o oală mare, peste ele se pun lămâie, tăiate mărunt. Se toarnă zahărul şi se lasă la macerat 2 zile, acoperite cu un capac.
Se fierb în 6 L de apă, se acoperă apoi şi se lasă 12 ore deoparte. Se strecoară prin tifon, se toarnă în sticle, se păstrează la rece.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Băuturi nealcoolice, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*