Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare


29 decembrie – în 1170 moare asasinat Thomas Becket, arhiepiscop de Canterbury, chiar în Catedrala Canterbury, a devenit martir și sfânt în biserica anglicană și cea catolică. În 1989, Vaclav Havel este ales președinte al Cehoslovaciei, fiind primul președinte după era comunistă. În 1998, liderii grupării Kmerii Roșii își fac mea-culpa pentru genocidul din anii 70 din Cambodgia, cu peste 1 milion de victime. În 1994 se naște prințesa japoneză Kako de Akishino, iar în 1926 a murit poetul german Rainer Maria Rilke.

Ciorbă de perişoare

Ingrediente:

½ kg carne tocată de porc
50 g carne macră de porc, tăiată mărunt
1 ou
1 ceapă
2 morcovi potriviţi
Ţelină
1 mână bună de varză, tăiată mărunt
1 lingură orez
1 L zeamă de varză
Piper, un vârf cuţit de sare

Preparare:

Se căleşte ceapa cu morcovii tăiaţi mărunt, ţelina şi bucăţelele de carne. Se umple o oală de 2 litri pe jumătate cu apă. Separat se fierbe 1 L zeamă de varză. Se pregătesc perişoarele din carnea tocată, omogenizată cu 1 ou, cu puţină sare, de mărime potrivită. Se toarnă în ciorba ceapa, morcovii, carnea tăiată mărunt, perişoarele şi orezul, apoi se toarnă şi zeama de varză fiartă. Se dă în clocot şi este gata.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*