Crap franţuzesc

Crap franţuzesc


13 decembrie – 1524: Este confirmat la Istanbul, ca domn al Ţării Româneşti, Radu de la Afumaţi (1522–1529), în urma victoriilor obţinute de domnitorul român în perioada 1522–1524. 2000: Scriitorului rus Aleksandr Soljeniţîn, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, i–a fost decernat Marele Premiu al Academiei Franceze de Ştiinţe Morale şi Politice. În 1553 se naşte Henric al IV-lea al Franţei (1589-1610), întemeietorul dinastiei de Burbon, iar în 1693 moare Mitropolitul Dosoftei. În România este Ziua Tipografului.

Crap franţuzesc
www.urbanlifestyle.ro

Ingrediente:

1 crap de 1,2 kg
60 g usturoi
Frunze de pătrunjel proaspăt
Sare, piper, după gust
400 g roşii
100 ml ulei

Preparare:

Se curăţă crapul de solzi, se scot intestinele, se spală şi se taie în 6 bucăţi, care se şterg cu un şervet curat şi se dă un praf de sare. Se pun bucăţile de peşte într-o tavă cu ulei încins şi se dă la cuptor, ungând din când în când peştele cu grăsimea din tavă. Când este gata prăjit, se scoate şi se pune pe un platou. În uleiul rămas se adaugă usturoiul tocat fin (care se căleşte), apoi feliile de roşii curăţate de pieliţă şi seminţe (prin opărire în prealabil), sarea şi piperul. Când începe să fiarbă se pune pătrunjelul tocat şi se lasă în clocot mic 15 minute, după care se toarnă sosul peste crap.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*