Crap sârbesc

Crap sârbesc


31 decembrie – bătăile Big Ben sunt transmise pentru prima dată pe unde radio, de către BBC, în 1923. În 1951 expiră Planul Marshall, după distribuirea fondurilor de întrajutorare către Europa. În 1936 a fost descoperit cortizonul de către biochimistul american John Cowdery Kendall (Premiul Nobel pentru Chimie, 1962), iar în 1938, celebrul test cu fiolă, efectuat pentru depistarea şoferilor aflaţi în stare de ebrietate, a fost introdus, pentru prima dată, în Indianapolis (SUA). În 1937 se naște actorul englez Anthony Hopkins, devenit Sir, iar în 192 moare împăratul roman Commodus. Sfârșitul acestei zile, pentru o parte de mapamond, reprezintă pragul dintre ani, dintre vechiul și noul an, moment celebrat cu frenezie, tradiții și superstiții. La mulți ani!

Crap sârbesc

Ingrediente:

800 g peşte, fără cap, crap sau orice altceva
50 g slănină
1 kg cartofi
2 ardei graşi
50 g unt
30 g boia
2 roşii mari
30 ml ulei de măsline
Sare, piper pisat
Verdeaţă după gust
200 ml smântână

Preparare:

Peştele tăiat în porţii se sărează, cartofii curăţaţi se taie cuburi, ardeii curăţaţi de seminţe şi vinişoare se înăbuşe în ulei. Slănina tăiat mărunt se prăjeşte în tavă de mărime potrivită. Peste ea se pun cartofii, ardeii înăbuşiţi, sare, puţină verdeaţă, bucăţile de peşte, condimentele, roşiile tăiate în felii rotunde, untul topit şi smântâna. Cratiţa se dă la cuptor cu foc potrivit. Se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria sârbă, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*