Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem


5 decembrie – 1484: Papa Inocenţiu al VIII-lea emite bula papală Summis desiderantes affectibus împotriva magiei şi vrăjitoriei. 1864: Alexandru Ioan Cuza promulgă legea instrucţiunii, prima lege prin care învăţământul era organizat în mod unitar şi erau stabiliţi anii de studiu: învăţământul primar, de patru ani, gratuit şi obligatoriu, cel secundar, de şapte ani şi universitar, de trei ani. 2001: A avut loc ceremonia de inaugurare a noului edificiu al Bibliotecii Academiei Române, cu o suprafaţă de aproximativ 16.000 mp. În 1859 se naşte Nicolae Petraşcu, critic literar şi prozator român, iar în 2008 moare Anca Parghel, cântăreaţă şi profesoară de jazz. Calendarul greco-catolic îl celebrează pe Sf. Ioan Damaschinul.

Ingrediente:

250 g unt
4 linguri zahăr
2 gălbenuşuri
1 vârf cuţit bicarbonat
2 linguri apă
500 g făină
Sare
Gemul preferat

Preparare:

Untul se freacă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, puţină sare, bicarbonat, apa şi făina. Se frământă, se întinde o foaie subţire şi se taie cu un pahar cu gura mică. Cele 2 albuşuri se bat cu 300 g zahăr pudră şi cu această spumă se ung formele mici, de tartă. Se dau la cuptorul încins, la foc mic. Se scot, se ung cu gem pe dosul lor şi se lipesc câte două.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*