Omletă cu sparanghel şi mazăre

Omletă cu sparanghel şi mazăre


16 decembrie – În 1554, la Wilno (Polonia), este parafat “Tratatul de alianţă şi de pace eternă” între Alexandru Lăpuşneanu, domnul Moldovei şi Sigismund al II–lea August, regele Poloniei. 1773 este anul în care, În provincia britanică Province of Massachusetts Bay, devenită ulterior statul american Massachusetts, în rada portului Boston, colonişti distrug prin scufundare o mare cantitate de încărcături de ceai. Evenimentul, cunoscut ca Boston Tea Party devine una din scânteile Revoluţiei americane. În 1866 se naște Vasili Kandinski, pictor rus, iar în 1897 moare Alphonse Daudet, scriitor francez.

Omletă cu sparanghel şi mazăre

Ingrediente:

400 g sparanghel verde
200 g mazăre
200 g brânză tare, tăiată cuburi
4 felii de jambon italian
4 ouă
50 g unt
parmezan tăiat beţişoare
pătrunjel
sare, piper

Preparare:

Jambonul se taie fâşii fine. Se amestecă bine ouăle bătute cu brânza cuburi, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă deoparte. În acest timp, se rupe sparangelul în 3-4 bucăţi şi se pune la prăjit într-o tigaie cu unt încins, alături de mazăre fiartă, doar câteva minute.
După 3-5 minute, se toarnă compoziţia cu ouă, se lasă să fiarbă puţin, amestecând încontinuu cu o spatulă de lemn, până ce sosul se îngroaşă. Când capătă consistenţa dorită, se dă deoparte şi se toarnă în câteva boluri. Acestea se garnisesc cu fâşii de jambon, de parmezan şi cu frunze de pătrunjel.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*