Piure de ciuperci

Piure de ciuperci


12 decembrie – 1864: Episcopia ortodoxă de la Sibiu a fost ridicată la rangul de mitropolie, având în subordine episcopiile de Arad şi de Caransebeş; Andrei Şaguna a fost numit mitropolit, în 1944, bunurile Teatrului Naţional din Bucureşti au fost cedate ruşilor, în contul despăgubirilor de război reglementate de Convenţia de Armistiţiu semnată la Moscova, la 12 sept. 1944. În 1915 se naşte Frank Sinatra, actor şi cântăreţ american de jazz, iar în 1983 moare Amza Pellea, actor român de teatru şi film.

Piure de ciuperci
www.urbanlifestyle.ro

Ingrediente:

600 g ciuperci
150 ml lapte
150 g ceapă
80 ml ulei
2 g piper
200 g franzelă
150 g smântână
Câteva frunze de pătrunjel
20 g sare
20 g mărar verde

Preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape, se taie felii subţiri şi se călesc împreună cu ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins şi verdeaţa tocată. Se dau prin maşina de tocat împreună cu franzela înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Se adaugă smântâna, sarea şi piperul, după gust.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Garnituri, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*