Prăjitură cu prune şi cremă

Prăjitură cu prune şi cremă


2 decembrie – în 1409 se fondează Universitatea din Leipzig. 1845: A luat fiinţă, la Paris, “Societatea studenţilor români”, în frunte cu Ion Ghica, C.A. Rosetti şi Scarlat Vârnav. 1849: Este constituită, la Paris, “Asociaţia română pentru emigraţie”, condusă de Ion Ghica şi Nicolae Bălcescu. În 1915 Einstein publică Teoria relativităţii generalizată. În 1935 se naşte poetul român Nicolae Labiş, iar în 1950 moare compozitorul şi pianistul român Dinu Lipatti. Este Ziua Internaţională pentru abolirea sclaviei.

Ingrediente:

300 g făină
1 1/2 pahar de zahăr pudră
100 g unt sau margarină
1 kg prune
2 linguri smântână
2 ouă
½ pahar zahăr

Preparare:

Se curăţă prunele de pieliţă şi li se scot sâmburii, apoi se presară cu zahăr şi scorţişoară şi se lasă deoparte. Se prepară aluatul: se amestecă făina cu zahărul şi untul sau margarina, se frământă şi se întinde o foaie de grosimea unui deget, care se pune în tava bine unsă.
Deasupra se aşază prunele, iar peste ele se toarnă o cremă preparată din smântâna amestecată cu gălbenuşurile, zahărul şi spuma de la cele 2 albuşuri bătute.
Se coace la foc potrivit.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*