Prepeliţă la tavă

Prepeliţă la tavă


22 decembrie – În 1992, sunt descoperite Arhivele terorii – de către un avocat, în arhivele unei secţii de poliţie din Paraguay, arhive care cuprindeau file despre torturile aplicate miilor de latino-americani, denumite mai apoi Operaţiunea Condor. În 1858 se naşte Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini, compozitor italian, părintele operei Tosca şi nu numai, în 1956 moare asasinat poetul român Nicolae Labiş, denumit şi Buzduganul unei generaţii (şaizeciste).

Prepeliţă la tavă

Ingrediente:

6 prepeliţe (una de persoană)
50 g unt
Foi de viţă
Câteva felii de slănină
Sare, piper
Un pahar vin

Preparare:

Vânatul nu se curăţă de pene decât în momentul marinării sau preparării, altfel carnea se înnegreşte. Se poate ţine în baiţ acoperit, la loc răcoros, întorcându-se din când în când. Se jumulesc şi se pârlesc la flacăra aragazului, se şterg, se scot intestinele, măruntaiele şi plămânii care se aruncă, păstrând doar ficatul care se introduce în prepeliţa curăţată. Se sărează, piperează puţin. Fiecare se înveleşte într-o frunză de viţă, apoi peste se pune o felie de slănină foarte subţire, se leagă cu aţă. Se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se introduc la cuptorul încins 20-25 minute, stropindu-le din când în când cu sosul din tavă. Când sunt aproape gata se stropesc cu vin alb, se lasă să scadă sosul din tavă până rămân 4-5 linguri. La servire se curăţă de frunzele de viţă.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Carne de pasăre, Reţeta zilei, Rețete cu vânat.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*