Raţă sălbatică cu portocale

Raţă sălbatică cu portocale


23 decembrie – în 1954 are loc în premieră mondială primul transplant de rinichi, făcut de Dr. Joseph E. Murray, la un spital în Boston, în 1970 este inaugurat Turnul de Nord al World Trade Center, din Manhattan, fiind considerat cel mai înalt din lume, având 417 m înălţime. În anul 245 se naşte Zenobia, regină a Palmyrei, din Siria, cea care a condus una din faimoasele revolte împotriva Imperiului Roman. În 2007 moare renumitul compozitor canadian, pianist de jazz, Oscar Peterson, o interpretare plină de măiestrie – Take the A Train, împreună cu Duke Ellington.

Raţă sălbatică cu portocale

Ingrediente:

O raţă mare
3 portocale
100 ml vin
50 ml coniac
60 g zahăr
50 g unt
50 g ulei
50 g făină
Câteva felii de ceapă
Morcovi şi ţelină
30 g bulion

Preparare:

După ce a fost vânată raţa, se ţine legată atârnată 2-3 zile pentru fezandare, la loc răcoros, apoi se curăţă de pene, se pîrleşte, se taie bucăţi şi se prăjeşte în untură de raţă sau de gâscă. După ce carnea s-a prăjit puţin se pune într-un alt vas, iar în grăsimea rămasă se prăjesc legumele, tăiate subţire, după câteva minute se presară făina şi se mai prăjesc cca 5 minute, amestecând mereu. Se stinge cu bulion şi cu puţină apă caldă, se fierbe apoi 20 de minute. Se strecoară, păsându-se sosul cu toate componentele peste carne şi se mai fierbe carnea până este gata. Între timp se curăţă portocalele de coajă, coaja se taie subţire ca fideaua şi se pune la fiert în apă clocotită. După 3-4 clocote se scurg de prima apă, se pun apoi din nou la fiert în altă apă caldă şi se fierb până devin moi. Miezul de portocale se desface felii, se aşază într-un vas termorezistent, uns cu unt şi se introduc la cuptorul încins 10 minute. Se scoate vasul şi se stinge totul cu vin. Cojile fierte şi scurse se pun peste carnea fiartă, se mai adaugă zahăr caramelizat stins, suc de carne şi coniac. Se serveşte fierbinte, cu felii de portocale.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Carne de pasăre, Reţeta zilei, Rețete cu vânat.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*