Salată de hering cu ceapă

Salată de hering cu ceapă


8 decembrie – 1832 – a apărut la Bucureşti, sub conducerea lui Ion Heliade Rădulescu, primul număr din „Buletin, gazeta administrativă”, primul periodic românesc oficial, actualul „Monitor Oficial” al României. 1846 pe 8 decembrie este data la care a fost inaugurat localul Bibliotecii Române din Paris, care va deveni şi sediul „Societăţii studenţilor români”. În 1876 se naşte Hortensia Papadat-Bengescu, scriitoare româncă, autoare a Concert din muzică de Bach, iar în 1864 moare George Boole, inventator britanic al algebrei booleene. Este Ziua Constituţiei la români.

Salată de hering cu ceapăwww.urbanlifestyle.ro

Ingrediente:

600 g peşte hering
60 ml untdelemn
60 g morcov
1 frunză de dafin
40 ml zeamă de lămâie
10 g sare
600 g ceapă
60 ml oţet
Frunze de pătrunjel
Piper boabe, după gust
50 g măsline

Preparare:

Se curăţă, se spală şi se desărează heringii, după care se taie bucăţi de 1,5-2 cm lăţime. Se taie ceapa solzi, se amestecă cu piperul boabe, morcovul ras, pătrunjelul tocat, sarea şi foaia de dafin sfărâmată. Se pune zarzavatul pe un platou, iar în jurul lui feliile de hering. Se toarnă deasupra untdelemn amestecat cu oţet şi se decorează cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Reţeta zilei, Salate, Salate cu peşte.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*