Spanac cu ciuperci, gratinat

Spanac cu ciuperci, gratinat


20 decembrie – în 1937 au loc alegerile pentru Parlament în care partidul Totul pentru Ţară câstigă poziţia a treia, cu 66 de locuri în legislativ. Alarmat, regele Carol al II-lea demite guvernul liberal şi numeşte premier pe Octavian Goga, cunoscut drept ultimul guvern dinainte de dictatura regală. În 1973 a fost inaugurată noua clădire a Teatrului Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti. În 1997 a avut loc premiera filmului “La vita é bella” (regia Roberto Begnini) distins, la Cannes, cu Marele Premiu al Juriului şi cu trei Premii Oscar. În 1808 se naște Andrei Şaguna, mitropolit, cel care prin întreaga sa activitate a întărit spiritualitatea ortodoxă a românilor din Ardeal, iar în 1998 moare Alan Lloyd Hodgkin, medic englez, laureat al Premiului Nobel, cel care formulează teoria modemă a excitaţiei nervilor.

Spanac cu ciuperci, gratinat

Ingrediente:

1,5 kg spanac
200 g ciuperci proaspete
80 g unt
80 g făină
100 g caşcaval ras
200 ml lapte
2 ouă
2 linguri de pesmet
sare

Preparare:

Se spală spanacul din mai multe ape şi se opărește în apă cu sare. Se scoate, se scurge bine și se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă și se taie mărunt, după care se trag în 40 g unt încins. Când sunt uşor rumenite, se toarnă 1 pahar cu apă fierbinte peste ele şi se fierb înăbuşit câteva minute.
Untul rămas se încălzeşte într-o cratiţă, se adaugă făina, se amestecă puţin apoi se stinge cu lapte, continuând să se amestece, pentru a nu se forma cocoloaşe. Când sosul se îngroaşă, se ia de pe foc şi peste el se pun ouăle, spanacul mărunţit, ciupercile călite, jumătate din caşcavalul ras şi sare, după gust.
Compoziţia se aşază într-un vas pentru cuptor uns cu unt, se garniseşte cu restul de caşcaval ras apoi se pune la cuptor pentru 30 de minute.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Garnituri, Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*