Sufleu de pește

Sufleu de pește


10 decembrie – 1903: Marie Curie, om de ştiinţă, a primit, alături de soţul ei Pierre Curie şi de fizicianul Henri Becquerel, Premiul Nobel pentru Fizică, pentru descoperirile făcute în domeniul radioactivităţii, devenind prima femeie laureată a acestui premiu, 1924: Premiul Nobel pentru Medicină a fost atribuit fiziologului olandez Willem Einthoven, pentru inventarea electrocardiografului, 1950: Doctorul american Ralph Burke a devenit primul laureat de culoare al Premiului Nobel pentru pace. În 1919 se naşte Sile Dinicu (Vasile Dinicu), dirijor, pianist, compozitor de muzică de estradă şi uşoară român, iar în 1896 moare Alfred Nobel, savant, inventatorul dinamitei şi iniţiatorul Premiului Nobel, cel mai prestigios premiu internaţional, decernat anual din 1901. Este Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Sufleu de peşte
www.urbanlifestyle.ro

Ingrediente:

400 g peşte
125 g unt
6 ouă
2 g piper
25 g sare
300 ml lapte
40 ml zeamă de lămâie
40 g pesmet
40 g făină

Preparare:

Se curăţă peştele alb, se spală, de dezosează şi se toacă mărunt. Se pregăteşte un sos alb din unt (100 g), făină şi lapte. Se amestecă peştele cu sosul alb, zeama de lămâie, gălbenuşurile, sare, piper şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi pesmet. Se coace la cuptor, în bain-marie, 50 de minute. Se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria popoarelor, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*