Supă cremă de praz

Supă cremă de praz


19 decembrie – Termenul “parlament” a fost utilizat pentru prima dată în 1241, într-un document regal oficial prin care în Anglia se convoacă consiliul regelui (Henric al III-lea), în 1925 apare, la Bucureşti, săptămânalul „Cetatea literară” condus de scriitorul Camil Petrescu. A avut loc premiera filmului “Titanic” (regia James Cameron), în 1997, considerat unul dintre cele mai scumpe filme şi situat pe primul loc în lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile (11 premii Oscar). În 1901 se naște Rudolf Hell, cel care a inventat faxul, iar în 1915 moare Alois Alzheimer, medic german, cel care a descoperit prin cercatările sale boala ce azi îi poartă numele.

Supă cremă de praz

Ingrediente:

8 fire de praz (doar partea albă) tăiate rondele
1 ceapă albă tocată mărunt
1 cartof feliat
100 g smântână
500 ml supă de pui
50 g unt
câteva frunze de pătrunjel
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se topeşte untul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa şi prazul, până ce acestea capătă un aspect auriu. Se adaugă supa de pui, cartoful feliat, pătrunjelul, sare şi piper, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe la foc potrivit.
Spre final, se dă focul mic şi se mai lasă vreo 4 minute înainte de a da vasul deoparte. Se pasează legumele din supă, până ce se obţine o cremă fină, peste care se toarnă smântâna. Se mai încălzeşte o dată şi se serveşte fierbinte, garnisită cu pătrunjel tocat.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*