Supă de fazan cu găluşte de griş

Supă de fazan cu găluşte de griş


25 decembrie – în 1643 este descoperită Insula Crăciunului, numită aşa de către amiralul William Mynors – al vasului Royal Mary, un mic teritorul anexat Australiei în 1957. Are aproximativ 1400 locuitori, cu 18 km de cale ferată construită în 1914, pentru exploatarea minieră, închisă în 1987. Pe insulă mai există servicii de taximetrie precum şi 3 zboruri săptămânale ale companiei aeriene Malaeziene şi nu în ultimul rând o bibliotecă. Azi este o zi sfântă, de bucurie : S-a născut Iisus Hristos!

Supă de fazan cu găluşte de griş
Ingrediente:

Un fazan
1 ceapă
1 morcov
½ ţelină
Boabe de piper
O legătură de pătrunjel verde
Sare
Griş pentru găluşte
1 ou

Preparare:

E nevoie de un fazan tânăr, după ce a fost vânat se ţine atârnat pentru câteva zile într-un loc răcoros. Apoi se curăţă de pene, se pârleşte, se freacă cu puţin mălai, se spală şi se scot intestinele. Se spală iar şi se pune la fiert în apă rece. După primul clocot se spumează, se adaugă sare, zarzavatul tăiat în patru şi câteva boabe de piper. Zarzavatul se pune când carnea e aproape fiartă. Se gustă de sare, apoi se strecoară supa. Se serveşte cu găluşte din griş cu ou. Carnea din supă se serveşte cu legumele din supă şi cu mujdei de usturoi.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Reţeta zilei, Rețete cu vânat, Supe / Ciorbe cu carne.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*