Ton cu sos portocaliu

Ton cu sos portocaliu


17 decembrie – În 1909 este adoptată de către Camera Deputaţilor “Legea privind sindicatele funcţionarilor statului“, care interzicea dreptul de asociere şi de grevă tuturor salariaţilor statului, ai judeţelor şi comunelor, 1989: Timişoara. La ordinele lui Ceauşescu, se trage în manifestanţi, din Piaţa Libertăţii până la Operă, în zona Podului Decebal, pe Calea Lipovei. Tab–urile blochează intrările în oraş, elicopterele efectuează zboruri de supraveghere. În 1843 se naște Elisabeta, regina României, soţia regelui Carol I (1866-1914) şi scriitoare (Carmen Sylva), iar în 1830 moare Simón Bolívar, unul dintre conducătorii luptei de eliberare a popoarelor din America Latină de sub dominaţia spaniolă.

Ton cu sos portocaliu

Ingrediente:

1 conservă de ton
2 ouă
80 g brânză rasă
100 g miez de pâine îmnuiat în lapte, apoi stors
sare, piper

Pentru sosul portocaliu

300 ml lapte
25 g făină
30 g unt
½ linguriţă boia
sare, piper

Preparare:

Într-o cratiţă mică se călește puțin untul, până devine gălbui, se adaugă făina și se amestecă continuu 3-4 minute, să nu se facă cocoloașe, apoi se stinge cu lapte, se amestecă constant, se potrivește la gust cu sare și piper, iar la culoare și aromă cu boia.
Jumătate din acesta se îmbină cu tonul mărunţit, cu ouăle bătute, brânza rasă şi miezul de pâine înmuiat în lapte. Preparatul se omogenizează bine şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt, apoi se pune la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate pe un platou, se garniseşte cu sosul rămas şi se poate servi imediat.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Peşte, Reţeta zilei, Salate, Salate cu peşte.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*