Tort nemţesc

Tort nemţesc


30 decembrie – în 1906 Iranul devine monarhie constituțională, câtiva ani mai târziu, în 1922 se formează Uniunea Sovietică. În 1947 Regele Mihai I abdică și renunță la conducerea statului. Se naște în 1865 Rudyard Kipling, scriitor și laureat al Premiului Nobel, în 1691 moare Robert Boyle, filozof și fizician irlandez.

Tort nemţesc

Ingrediente:

350 g margarină sau unt
225 g făină de grâu
125 g făină de amidon
60 g cacao
2 linguriţe praf de copt
8 ouă
300 g zahăr
Sare
2 pliculeţe zahăr vanilat
50 g migdale măcinate
Marmeladă de caise

Pentru garnisire:

2 ciocolate amărui
250 ml smântână dulce, peste 32% grăsime
1 lingură miere
1 vârf cuţit sare
50 g unt

Preparare:

Margarina se pune în castron şi se freacă spumă, se adaugă făina, cacaua şi praful de copt şi se freacă timp de 10 minute. Gălbenuşurile de ou împreună cu zahărul vanilat se freacă separat spumă, se amestecă cu jumătate din cantitatea de migdale măcinate şi se adaugă la prima compoziţie. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă de asemenea la compoziţie. Se toarnă în forma de copt pe hârtie de copt şi se coace la foc potrivit cca 20-30 de minute. Se testează blatul cu scobitoarea. A doua zi se taie în două blaturi. La mijloc se unge bine cu marmeladă de caise, amestecată cu migdale tocate mărunt şi cu puţin rom, după gust. Deasupra, pe margini, tortul se unge subţire cu 3 linguri de marmeladă puţin încălzită. Glazura de ciocolată se prepară ca o cremă, din 2 ciocolate amăruie topite pe bain marie, până ajung la punctul de fierbere, separat, tot în bain marie se încălzeşte 250 ml smântână dulce, cu peste 32% grăsime, aceasta se toarnă peste ciocolata caldă şi se omogenizează împreună cu untul, mierea şi puţină sare. Tortul se pune pe un grilaj curat, deasupra unei tăvi încăpătoare, peste tort se toarnă crema de ciocolată. Se lasă să se răcească.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria nemțească, Reţeta zilei, Torturi.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*