Șalău cu ciuperci

Șalău cu ciuperci


1 ianuarie – anul 45, înainte de Hristos, marchează intrarea în uz a Calendarului Iulian al lui Iulius Caesar, modificarea calendarului iulian a fost propusă de către doctorul napolitan Aloysius Lilius, decretat apoi de către Papa Grigore al XIII-lea (de la care a și luat numele) pe 24 februarie 1582. România adoptă calendarul gregorian de abia în 1919, adoptat fiind de către statele catolice mult mai devreme. Ultima zi a calendarului iulian a fost pe 4 octombrie 1582, prima zi a calendarului gregorian pe 15 octombrie 1582, ștergându-se astfel 10 zile din calendarul solar.

Șalău cu ciuperci

Ingrediente:

1 kg de şalău sau ştiucă
100 ml ulei
25 g unt
200 g smântână
50 g ciuperci uscate sau 100 g ciuperci proaspete
Sare, piper
Verdeaţă

Preparare:

Peştele curăţat şi tăiat bucăţi potrivite se prăjeşte în ulei încins, apoi se aşază în tava unsă cu unt, se garniseşte cu ciupercile curăţate, spălate bine, tăiate foarte subţire, înăbuşite şi sărate. Deasupra se toarnă smântâna şi se presară verdeaţă. Tava se dă la cuptor 30 de minute.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Mâncăruri cu ciuperci, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*