Brioşe cu morcovi

Brioşe cu morcovi


20 ianuarie – în 1884 a apărut revista Liberatorul – condusă de Alexandru Macedonski, în 1928 are loc premiera filmului Năpasta, după singura dramă a lui Caragiale – care se încheie cu – (…) după pentru faptă răsplată şi năpastă pentru năpastă! În 1775 se naște fizicianul francez Ampère, fondatorul electromagnetismului, iar în 1907 moare chimistul rus Mendeleev, cel care a clasificat elementele chimice, denumite azi Tabloul lui Mendeleev.

Ingrediente:

2 ouă
1 morcov ras
200 g zahăr
150 g făină
6 linguri făină
2 linguriţe praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
160 ml lapte
150 g unt
120 g fulgi de ciocolată
sare

Preparare:

Se bat ouăle cu zahăr, cacao, praf de copt, vanilie şi lapte. În compoziţia rezultată, se incorporează morcovul ras pe răzătoarea mică, untul moale şi fulgii de ciocolată. Aluatul obţinut se toarnă în forme speciale, unse, se coace 30 de minute în cuptorul încins. În final, brioşele se ung cu glazură şi/sau se pudrează cu zahăr pudră.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*