Cârnaţi Chorizo cu ouă

Cârnaţi Chorizo cu ouă


30 ianuarie – 1561: A apărut „Tetraevanghelul”, prima carte românească tipărită de diaconul Coresi. 1695: Constantin Brâncoveanu primeşte ca recompensă pentru serviciile facute Curţii din Viena, titlul de „principe al Imperiului”. 1820: Edward Bransfield descoperă Antarctica. 1972: „Bloody Sunday”/ Duminica Sângeroasă – Trupele britanice au ucis 13 catolici la o adunare din Londonderry (Irlanda de Nord). În 1882 se naște Franklin Delano Roosevelt, președinte american. Azi este sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur în calendarul ortodox. Este Ziua Mondială de luptă împotriva leprei.

Ingrediente:

120 g cârnaţi mexicani Chorizo
5 sau 6 ouă
80 g ceapă tocată
3 linguri de stafide înmuiate în apă fierbinte, apoi scurse
1 lingură ulei de măsline
coriandru, opţional
pâini mexicane Tortillas, opţional
sare, după gust

Preparare:

Într-o tigaie mai largă se încinge 1 lingură ulei de măsline, la foc tare, în care se căleşte ceapa tocată până ce aceasta devine moale. Se dă ceapa într-o parte şi se adaugă bucăţile de cârnăciori, apoi stafidele. Se amestecă totul cu o spatulă din lemn până ce acestea se pătrund bine, fără a se rumeni prea tare. Se sparg ouăle şi se pun în tigaie, peste cârnaţi, şi se încorporează bine, fără a seca prea tare gălbenuşul; se condimentează cu puţină sare şi se scoate omleta din tigaie. Se garniseşte cu coriandru şi se serveşte imediat cu pâine Tortillas caldă

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*