Cremă de portocale

Cremă de portocale


4 ianuarie – în 1493 Cristofor Columb părăsește Lumea Nouă, în 1847 Samuel Colt vinde primul său revolver guvernului SUA, în 1835 apare prima rubrică de șah din lume, în ziarul britanic Bells Life. 1918: A apărut, la Paris, a doua serie a publicaţiei săptămânale „La Roumanie” (până la 12 iun. 1919), sub conducerea lui Paul Bratasanu, care desfăşura o bogată activitate pentru apărarea cauzei naţionale româneşti. În 1643 se naște Isaac Newton, fizician, matematician și astronom englez, iar în 1941 moare laureatul Premiului Nobel – filozoful și scriitorul francez – Henri Bergson.

Cremă de portocale

Ingrediente:

6 ouă
¼ kg zahăr pudră
6 portocale
1 lămâie
8 foi de gelatină

Preparare:

Gălbenuşurile se bat cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă zeama de portocale şi lămâie precum şi gelatine înmuiată în apă. Se amestecă bine până se îngroaşă, apoi se adaugă şi albuşurile bătute spumă. Crema se toarnă într-o formă udată cu apă şi se lasă la rece să se inchege.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria nemțească, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*