Flanc cu portocale

Flanc cu portocale


5 ianuarie – 1819: Poarta otomană a promulgat un Regulament special, care hotăra ca scaunele de domnie ale Moldovei şi Ţării Româneşti, ca şi dregătoriile de dragomani ai Divanului otoman şi ai Amiralităţii otomane urmau a fi ocupate, prin rotaţie, de 4 familii fanariote. În 1828 s-au deschis, la Iaşi, cursurile “Şcolii de româneşte şi latineşte“, la mănăstirea Trei Ierarhi, conduse de Iordache Săulescu. În 1909 se naște Ileana a României, fiica regelui Ferdinand şi a reginei Maria, iar în 1589 moare Caterina de Medici, regină a Franței.

Flanc cu portocale

Ingrediente:

500 g aluat pentru pateuri
4 gălbenuşuri
1 pahar lapte
200 g zahăr
Vanilie
20 g amidon
50 g unt
2-3 portocale

Preparare:

Se prepară aluatul împăturindu-l de patru ori. Se întinde o foaie de mărimea unei tăvi dreptunghiulare. Aşezată în tavă, foaia se taie cu cuţitul în dreptunghiuri mici (10/5 cm). Se coc la foc potrivit până devin aurii, se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Între timp se prepară o cremă de vanilie din componentele de mai sus, se unge fiecare dreptunghi cu un strat de cremă, iar deasupra se aşază felii de portocale.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Deserturi, Prăjituri cu fructe, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*